Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Terry / Nero 14.3.2005 - 28.1.2013:

  

Rotu Lyhytkarvainen mäyräkoira
Sukupuoli Uros
Väri Mustalaikullinen
Selkäkuvaus K7 (ikä 3 v), leikattu 5 vuotiaana, uusi halvaus 2013
Näyttelyt ERI
Muuta Nero on kastroitu eturauhasongelmien vuoksi.
Kasvattaja Anders Neeme
Omistaja Mira Hinkkanen, Kouvola

 

 

 

 

 

 

  

Luonne

Nero (Terry) oli luonteeltaan varsinainen äijä. Nero oli kovapäinen ja mäyräkoira isolla M:llä. Nero saapui Suomeen Virosta alku kesästä 2005. Vaikka Nero oli virolainen, sen sukupuusta suurin osa on suomalaisia koiria (sukupuu sivun lopussa). Nero oli pentuna todella kiltti, se ei ole koskaan tuhonnut mitään ja se oli  hyvä kaveri ensimmäiseksi omaksi koiraksi. Sen kanssa opin paljon. Nerolla oli vahva riista- ja vahtivietti. Nero oli perusolemukseltaan erittäin rauhallinen ja mietteliään oloinen, vanhoilla päivillä Nero oli kuitenkin erittäin leikkisä. Tähän suurinpana syynä oli varmasti selkäleikkaus ja kastraatio. Niiden jälkeen Nero oli kuin uudesti syntynyt ja virtaa täynnä! Nero oli äärimmäisen hyvä vahtikoira. Tarvittaessa Nero osasi puolustaa itseään ja reviiriään.

 

Harrastukset

Neron ollessa nuori kiersimme paljon mätsäreitä ja kävimme tottelevaisuuskoulutuksessa. Vanhemmalla iällä aloitettiin myös jälkiharjoittelu, kokeissakin käytiin mutta vain kerran. Tässä lajissa Nero on osoitti todella hyviä merkkejä. Keinoluolilla Neron kanssa ei käyty, Nero oli niin isokokoinen, että putkessa työskentely olisi ollut mahdotonta. MEJÄilystä voit lukea lisää: Neron MEJÄ-kokeet, Neron MEJÄ-harjoittelu.

     

Ulkonäkö

Neron kanssa käytiin vuoden ikäisenä muutamissa näyttelyissä, saldoina H, EH ja ERI.

  

Terveys

Suurin ongelma Neron terveydessä on ollut selkäleikkaus. Kesällä 2010 Nerolla ilmeni vakavia kipukohtauksia ja lieviä halvausoireita. Selästä otettiin röntgen kuvat, sitten varjoainekuvat ja jälkimmäisten perusteella lähdettiin leikkaussaliin.  Nero kuntoutui leikkauksesta kaiken kaikkiaan tosi hyvin. Lisää asiasta täällä: http://mayrakoirahalvaus.blogspot.com

Kuuden vuoden iässä kesällä 2011 Nero on kastroitiin jatkuvien eturauhastulehdusten vuoksi.

Tammikuussa 2013 Nerolla ilmeni uudestaan halvausoireita ja varjoainekuvista löytyikin välilevypullistuma rintarangasta. Neroa ei leikattu enää toistamiseen, vaan Nero pääsi koirien taivaaseen. Muita potentiaalisia pullistumakohtia oli useita, sillä Neron selkä oli aika pahasti kalkkeutunut. Onneksi Nero ei kipuillut tällä kerralla lainkaan ja se oli pirteä oma itsensä loppuun asti. Nero haudattiin omaan pihaan rakastettuna perheenjäsenenä.

 

Sukutaulu

 

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com