Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 FI MVA FI JVA FI KVA-V Luotometsän Vili / Noppe:

 

Noppe 9 v

 

Rotu Lyhytkarvainen mäyräkoira
Sukupuoli Uros
Syntymäaika 03.06.2008
Väri Punainen
Selkäkuvaus K1 (kuvausikä 2v 4kk)
Silmät Terveet, viimeisin lausunto 11/2019
Näyttelyt FI MVA, CACIB
MEJÄ FI JVA 
VERI FI KVA-V
Luonnetesti LTE 84 pistettä
Muuta Noppe on kastroitu
Kasvattaja Terttu Kunttu, Miehikkälä
Omistaja Mira Hinkkanen, Kouvola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noppe KoiraNetissä

 

Noppe 6 vuotta.

Noppe 3 vuotta Noppe 3 vuotta

Noppe noin 3 vuotta.                                     Noppe 4 vuotta.

    

Noppe 8 vuotta.

 

Luonne

Noppe (Luotometsän Vili) tuli taloon kesällä 2008. Noppe on aivan mahtava tapaus, sillä on sitä kuuluisaa pilkettä silmäkulmassa vaikka muille jakaa. Pentuna Noppe oli erittäin kekseliäs ja pennun energisyys tuli ilmi monella tapaa… jos ei ollut tarpeeksi ”ohjattua toimintaa” niin Noppe keksi itse jotain pientä kivaa; saldona mm. viherkasvi, aurinkolasit, tietokoneen laturi, mattoja lukematon määrä, lehtiä sitäkin enemmän, kenkiä, käsilaukku... onneksi ei kuitenkaan mitään niin kovin arvokasta tai suurta. Vanhemmalla iällä onneksi touhut on rauhottuneet, vaikka luonteeltaan Noppe on edelleen todella leikkisä ja aina valmis toimintaan. Noppe on väsymätön lenkkikaveri, erityisesti pitkät metsälenkit ovat Nopen mieleen. Noppe on erittäin kiltti ja helppo, mutta itsepäinen kuten mäyräkoiran kuuluu ollakin. Nopen kanssa on ollut kiva käydä näyttelyreissuilla, se osaa ottaa rennosti ja käyttäytyä uusissakin tilanteissa mallikelpoisesti. Noppe on myös uskollinen ystävä, joka nauttii siitä kun pääsee peiton alle kylkeen kiinni makaamaan. Nopen luonne on täyttä kultaa.

   

Nopen lempipuuhaa on mm. auringon ottaminen, se makaa kesäisin aamusta iltaan pihalla nauttien jokaisesta auringonsäteestä. Välillä se käy varjossa vilvoittelemassa ja sitten taas hetken päästä siirtyy takaisin aurinkoon. Noppe on osannut pienestä asti noutaa leluja, joten sen kanssa on helppo leikkiä, pallon potkiminen pihalla on Nopen lempi puuhaa. Pyydettäessä Noppe osaa asetella lelun käteen asti. Aktiivisesta luonteesta huolimatta Noppekin osaa ottaa rennosti. Lempi vuodenaikoja ovat ehdottomasti kevät ja kesä. Talvella kun aurinko ei paista, Nopen löytää takkatulen lämmöstä. Vaikka Noppe on jo hyvässä veteraani-iässä, ei ikä näy muuna kuin harmaina karvoina. Noppe on todelle virkeässä kunnossa ja hyvässä lihaskunnossa.

  


Harrastukset


Nopen kanssa on harrastettu ihan kotioloissa tottelevaisuuskoulutusta/TOKO-liikkeitä. TOKOharjoittelusta voit lukea lisää täältä: Nopen TOKO-harjoittelu Noppe tykkää tokoilusta, mutta kentällä hajut meinaa olla kiinnostavammat. Noppe osaa alokasluokan liikkeet, mutta sen motivaatio on jotenkin vaikea löytää. Kyllä se tekee, mutta kyllä sen näkee ettei se siitä suunnattomasti nauti. Paras hetki on se, kun saa herkun, ne temput sitä ennen voisi Nopen mielestä jättää tekemättä... Vanhemmiten tämä harrastus on jäänytkin kokonaan pois, miitä nyt kesällä välillä omalla pihalla muistin virkistykseksi puuhaillaan.

Mäyräkoiramaisista harrastuksista olemme harjoitelleet verijälkeä ja vesiriistaa. Kahdella MEJÄ-kokeella Noppe pääsi jo siirtymään voittajaluokkaan, avoimen luokan kokeista tulokset AVO 1 pisteillä 46 & 45. Jäljestysvalion tittelin Noppe sai kesällä 2016 yhteensä 10 kokeella. Kokeet-sivulla voit lukea tuomarin arvostelut kaikista kokeista ja blogistani löydät myös harjoitteluun liittyviä asioita: Nopen MEJÄ-harjoittelu, Nopen MEJÄ-kokeet. Nyt kun Noppe on valio, ei käydä enää kokessa, mutta treenaillaan omaksi iloksi.

 

Kesällä 2014 tutustuttiin vesiriistaan. Kesällä 2016 Nopesta tuli vesristiistavalio KVA-V, kaikki ykköstulokset tuli samana kesänä ja Noppe oli hopealla piirimestaruuskokeessa! Harjoittelusta ja kokeista voit lukea täältä: Nopen VERI-harjoittelu ja Nopen VERI-kokeet Noppe on hyvä uimari, riisan luovuttamisessa on vielä vähän harjoittelemista. Noppe on tehnyt viimeiset koetulokset 11-vuotiaana ja vielä on tarkoitus jatkaa jos vaan terveyttä riittää.

   

 

Ulkonäkö


Ulkonäöltään Noppe vastaa erinomaisesti rotumääritelmää. Noppe on hieman iso, mutta se ei ole kyllä näyttelyissä haitannut. Nopen kanssa on aloitettu näyttelyissä käyminen noin yhden vuoden iässä ja sillä saralla menestystä onkin tullut yllin kyllin. Nopella on tarvittavat SERTit ollut kasassa heti kahden vuoden ikäisenä, käyttötulos saatiin ensimmäisestä MEJÄ-kokeesta kun Noppe haisteli ykköstuloksen ja 46 pistettä! Noppe on Suomen muotovalio FI MVA. Kaikki näyttelyarvostelut löytyvät vasemmalta Näyttelyt-osioista sekä blogistani: Nopen näyttelyt. Veteraanikehään ei ehditty kuin kerran, sillä kastroidut urokset eivät vuoden 2017 alusta pääse enää näyttelyihin. Noppe oli Lahti KV:ssä v. 2016 PU2 ja VET ROP.

 

   

 

Terveys


Noppe on ollut kaikin puolin perusterve. Eläinlääkärillä on käyty pääasiassa vain rokotuksilla. Nopen selkä on kuvattu reilun kahden vuoden iässä, tuloksena 1 kalkkeuma.

Silmät on tutkittu 2,5 vuotiaana, 6,5 vuotiaana sekä 11,5 vuotiaana ja ne on terveet.

Aikuisiällä Nopelta on poistettu yksi pentuhammas, joka oli jäänyt kummittelemaan rautahampaiden lomaan. Tästä oli eräs tuomari maininnutkin jo näyttelyissä ja eräs toinen tuomari tulkitsi tämän purentavirheeksi yli kahden vuoden iässä, jonka johdosta Nopelta otettiin hammasröntgenit ja ylimääräinen pentuhammas poistettiin. 9 vuoden iässä poistettiin poskihammas, koska se alkoi oireilla lohkeamisen johdosta. Tästä vuoden päästä jouduttiin poistamaan vielä sama hammas toiselta puolelelta.

Nopen suvussa on tavattu epilepsiaa, joten Noppe ei ole ollut jalostuskäytössä. Noppe itse on ollut täysin terve. Nopelle on tehty 2015 syksyllä kastraatio.

Keväällä 2019 Nopen maksa-arvoja on alettu seuraamaan, sillä senioritarkastuksessa ne olivat vähän koholla. Nopelle aloitettiin maksan toimintaa tukeva lääkitys sekä erikoisruokavalio ja maksa-arvot palautuivat normaalille tasolle. Nopen yleisvoinnissa ei ole tapahtunut mitään muutosta. Noppe jaksaa hyvin lenkkeillä 10km lenkkejä ja valittelee tylsyyttään jos on liian vähän tekemistä.

 

 

 Sukutaulu

 

 

 

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com