Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Jekun vesiriistakoetuloksia

 

****Luumäki 17.8.2019**** 3/18

Tuomarina Asko Kukkola:


Jälki: Vauhdikkaasti jäljelle. Rauhallista etenemistä koko jäljen matkan. Linnulle suoraan ja koira saa päivän parhaat kehumiset jäljeltä. 6 pistettä. 

Haku: Tänään ranta kiinnosti enemmän kuin vesialueen tutkiminen. Kun lähtee uimaan on itse uiminen silmiä hivelevän kaunista. Hakee lähialueelta mutta ei laajenna leveyttä ja ulottuvuutta tarpeeksi. 3 pistettä. 

Nouto: Pidetään kevyesti kiinni. Luvan saatuaan lähtee uimaan kohti lintua. Tuo suoraan sen rannalle, korjaa otetta ja luovuttaa linnun ohjaajan käteen. 9 pistettä.

Jekku meni jäljen todella rauhallisesti ja tarkasti. Tyhjänvedenhaku oli pettymys, mutta tiedetään taas mitä treenata enemmän. Nouto sitten menikin melkein täydellisesti! Parin vuoden takaa kun jäi lintu veteen niin nyt melkein täydet pisteet! Jekku vähän vierasti rannassa olleita ihmisiä, mutta lähti noutoon ja kiireesti toi linnun minulle ettei sitä sitä kukaan vie häneltä matkan varrella. Tästä on hyvä jatkaa ensi kesänä <3

 

****Luumäki 26.7.2019**** 3/16

Kesällä 2019 ollaan käyty tosi paljon uimassa ja Jekku on kehittynyt uimarina tosi paljon. Se lähtee noutamaan kaukaa sekä on alkanut hyvin uimaan tyhjää vettä lelun heittoa odottaen. Treenattiin alkukesä paljon vesiosuuksia ja ilmoitin Jekun jo kokeisiinkin kunnes huomasin eräissä yhteistreeneissä, että Jekku ei oikein tykkää jäljestää vieraiden ihmisten tekekmiä jälkiä. Tämän jälkeen peruin kahdet kokeet ja alettiin treenaamaan jälkiosuutta johdonmukaisesti ja jätin vesityöskentelyn vähemmälle. Säännöllinen treeni tuottikin tulosta ja Luumäen kokeessa Jekku toimi hienosti!

Tuomarina Maarit Nybonn.

Haku: Voimakkailla kehoittella veteen, jossa haku kohdistuu vain yhteen kohtaan. Haussa ei riittävästi syvyyttä ja se oli hyvin toispuoleinen. 3 pistettä. Tämä olikin pieni yllätys, että tyhjänvedenhaku meni pientä ympyrää pyöriessä, odotin Jekulta paljon enemmän. Ehkä vieraat ihmiset rannassa kuitenkin vähän jännittivät, en tiedä. Treenit on menneet paljon paremmin. Jekulta meni puolet ajasta rantaa tutkiessa, lopulta sain sen kuitenkin käskytettyä veteen asti. Tuomari jo kysyi, otinko kiviä mukaan, en ottanut.

Nouto: Koirasta pidetään kiinni laukauksen ajan. Lähtee kehoituksesta noutoon. Tuo linnun rannalle ja kehoituksista siirtää linnun ohjaajan saataville. 7 pistettä. Ihan ei tuonut lintua käteen asti, mutta siirsi sentään rannasta vähän pidemmälle maalle päin. Täytyy treenata märän linnun käsittelyä, sillä kuivaa lintua Jekku kantaa pitkiäkin matkoja.

Jälki: Rauhallinen ilmavainuinen jäljestys, jonka aikana koira tekee koneuralla tarkistuksen sivuun. Linnun nuuhkii. 6 pistettä. Tässä vähän jo alussa jännitin itse miten käy, kun kangasmetsässä on niin hyvä näkyvyys että jäljen tekijä näkyi jo lähtöpisteeseen. Pelkäsin, että Jekulla menee pasmat sekaisin ja pyysin voisiko jäljen tekijä mennä varmuuden vuoksi piiloon. Jekku lähti reippaasti matkaan vaikka mukana oli tuomariharjoittelijakin, vieraat ihmiset eivät häirinneet sitä yhtään eikä jäljentekijän hajukaan. Puolessa välissä jälkeä Jekku huomasi myös jäljentekijän, mutta kehoituksesta jätti tuijotuksen ja jatkoi jälkityötä.

 

****Iiitti Säyhtee 22.7.2017 ja Luumäki 23.7.2017****

Tuomarina Asko Kukkola

Viikonloppu vietettiin Jekun kanssa vesiriistakokeissa. Ensin lauantaina Säyhteellä Iitissä (VERI 0/11)ja sunnuntaina Luumäellä (VERI 0/10). Odotukset oli korkealla kun ensimmäinen koe kolme viikkoa sitten meni niin hienosti, mutta suuri pettymys tuli molempina päivinä.

Jälkiosuus meni molemmissa kokeissa hyvin, 6 pistettä. Jäljestäminen oli varmaa vaikkakin Jekku lähti hitaasti liikkeelle. Lintu löytyi ilman kummepia lenkkejä. Sunnuntain kova tuuli avarassa kangasmetsässä aiheutti sen, että välillä kuljettiin jäljen vieressä, mutta hyvin jälkitarkasti Jekku jäljestää.

Lauantaina Jekku ui tyhjää tasonsa mukaisesti, ei se kovin kauas mennyt mutta haki ja työskenteli minusta ihan hyvin. Sama sunnuntaina. Molemmissa kokeissa hakualue jäi oikeaan laitaan, eikä ulottunut tarpeeksi pitkälle. Pisteitä lauantailta 5 ja sunnuntailta 4.

Nouto meni molempina päivinä nollaksi. Lauantaina Jekku rupesi jostain syystä jännittämään ampujaa ja heittäjää, koko koeaika meni niille haukkuessa. Tai ei oikeastaan edes haukkuessa, vaan epävarmasti pöhähdellessä. Jekku ei päässyt tästä yli ja lintu jäi veteen. Sunnuntaina lintu lensi niin kauas, ettei Jekulla riittänyt rohkeus lähteä hakuun. Se teki pari pientä lenkkiä vedessä, mutta tuli pois. Vähän kuin olisi tyhjää vettä hakenut. Lopulta se meni laiturin nokkaan ottamaan hajuja ja tuomari keskeytti, varmaan aika loppui jo.

 

 

****Iiitti Säyhtee 1.7.2017**** 2/18

1.7.2017 oli Jekun ensimmäiset vesiriistakokeet Iitin Säyhteellä. Katsoin aamulla, että hirveän kova tuuli, mutta se ei onneksi juurikaan päivän suorituksiin vaikuttanut. Monelta koiralta jäi tosin tyhjän haussa juuri tuulen puoli käymättä, kun taisivat haistaa ettei sieltä mitään hajua tulekaan. Hieno päivä ja hienoja koiria :)

Tuomarina oli Timo Hänninen:

 

Ensimmäisenä osuutena oli jälki: Jäljestää kytkettynä jäljen mukaisesti linnulle, jonka osoitti nuuhkimalla. 6 pistettä.

Jäljestämistä meidän täytyy kyllä vielä harjoitella, Jekku etenee niin verkkaisesti että. Välillä se taisi ottaa ilmavainua jäljen tekijästä ja sitten taas matka jatkui nenä maassa. Hienosti kuitenkin päästiin linnulle, suoritusvarmuutta pitäisi saada vaan lisää. Ja eihän tästä osuudesta voi enempää pisteitä saadakaan jos kytkettynä jäljestää, että hyvinhän se meni.

 

Toisena oli tyhjän veden haku: Jekku jää tutkimaan rantaa. Useampi veteenmeno. Käy edestä n. 10 m päässä, oikea ja vasen vajaat. 5 pistettä.

Tyhjän haussa Jekku tosiaan empi veteen menoa aika tavalla, se mietiskeli rantavedessä mitä tekisi ja sitten välillä nuuskutteli maata ja söi mutaa. Minkäs siinä teet kun annat koiran ihmetellä kun et voi oikein mennä kiinnikään ottamaan ja selvästi näkee ettei käskyt mene perille kun on tutkimukset käynnissä. No aikansa ihmeteltyään Jekku kyllä menikin veteen pari kertaa, mutta ei se tarpeeksi laajasti hakenut joten pisteet jäi huonoksi. Olin kyllä Jekun suoritukseen suht tyytyväinen ja pienellä treenillä saadaan tästä osuudesta lisäpisteitä.

 

Kolmantena oli nouto vedestä: Jekkua pidetään kiinni. Luvan saatuaan lähtee veteen ja sieltä ensin sivuun rannalle. Jatkaa sieltä linnulle, jonka tuo rannalle ohjaajan saataville n. 1 m päähän.

Tässä jännäsin, että lähteekö Jekku ollenkaan noutamaan lintua. Vieraat ihmiset (ampuja ja heittäjä) rannassa ja haulikon laukaus olivat uusia juttuja, mutta hetken ihmeteltyään ja hajuja otettuaan Jekku lähti uimaan linnulle ja toi sen melkein minulle asti, metrin jäi vajaaksi. Pientä treeniä niin tästäkin on mahdollisuus saada paremmat pisteet.

 

 

 

 

 

 

 

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com