Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nopen vesiriistakoetuloksia:
 

****17.8.2019 Luumäki**** 2/19 pist.

Tuomarina oli Asko Kukkola:

Jälki: Hyvä lähtö. Kulkee hyvin jäljen päällä lähdöstä linnulle jonka osoittaa selvästi. 6 pistettä.

Haku: Hyvin veteen yhtenäisellä käskyllä. Ui hyvin ohjaajan käskyjen mukaan. Leveydeltään hyvä, jää ulottuvuudeltaan vähän vajaaksi. 8 pistettä.

Nouto: Koiraa pidetään kiinni. Lähtee heti kohti lintua ja tuo kohti rantaa. Vesi korvissa kiusaa koiraa ja kun pääsee rantaan alkaa rutistelemaan lintua. Ohjaaja hakee linnun rantavedestä. 5 pistettä. 

Noudossa Noppe kyllä toi linnun rantaan asti, mutta heti alkoi höyhenet lentää. Nopen suoritus oli Nopelle tyypillinen, suurella innolla tehty alusta loppuun. Jos Nopella terveyttä riittää niin ehkä kisataan vielä tulevina kesinä, mutta ei sen suoritukset kyllä tästä oikein parane kun se menee linnusta niin sekaisin ettei näe eikä kuule mitään. Onneksi valionarvo on jo ansaittu, näillä suorituksilla sitä ei enää irtoaisi :)

 

****26.7.2019 Luumäki**** 2/18 pist.
Noppe lähti kokeeseen lähinnä Jekun seuraksi ja kun oli luvattu +30 asteen helteet ilmoitin Nopenkin kokeeseen, että se pääsee ainakin uimaan eikä joudu olemaan vaan autossa. Ja kyllähän meillä oli hyvät kokeet, Noppe nautti illasta ja sen kanssa oli ilo kisata :)

Tuomarina oli Maarit Nybonn:
Jäljestäminen mentiin narussa ja siitä Noppe sai 6/10 pistettä (maksimi mitä hihanssa voi saada). Arvostelu: Reipas pääosin maavainuinen jäljestys suoraan linnulle, jota koira hieman nyppii.

Tyhjän hausta saatiin 7/10 pistettä. Noppe ui hienosti ja aika pitkään, välillä se katseli rannalle ja jopa otti käskyjä vastaan. Olin todella tyytyväinen suoritukseen. Arvostelu: Koira menee kehoituksesta veteen ja hakee hyvin molemminpuolin. Hakujen välillä koira käy useamman kerran rannalla, joka vaikuttaa pisteitä alentavasti.

Nopen nouto meni paremmin kuin osasin treenien perusteella odottaa, treeneissä Noppe on alkanut käsittelemään lintua jo vedessä. Nyt annoin sille enemmän tilaa ja peruutin kauemmas rannasta, tämä jopa auttoi sillä Noppe toi linnun rantaan suurin piirtein siihen kohtaan mistä lähti sitä noutamaan ja alkoi vasta rannalla tutkia saalistaan. Yleensä Noppe kaartaa aina voimakkaasti vasemmalle noudossa, eikä suinkaan palaa siitä kohdasta rantaan mistä lähti. Tätä täytyy käyttää jatkossakin! Arvostelu: Koiraa pidetään kiinni laukauksen ajan. Luvan saatuaan innolla noutoon. Koira tuo linnun rannalle, jossa rutistelee lintua hieman, joka pienentää pisteitä.Tästä saatiin pisteitä 5/10.

 

 

****7.6.2017 Iitti**** 3/19 pist.
Noppe suoriutui tasonsa mukaisesti kaikista osuuksista. Tuomarina oli Karoliina Viitamäki:
Jäljestäminen mentiin narussa ja siitä Noppe sai 6/10 pistettä (maksimi mitä hihanssa voi saada). Arvostelu: Koiralle osoitetaan jälki ja koira lähtee hyvin töihin. Jälkitarkasti suoraan linnulle, osoittaa jäämällä luo.

Tyhjän hausta saatiin 9/10 pistettä. Noppe ui hienosti ja aika pitkään, sitä ei juurikaan tarvinnut edes käskyttää. Aivan oikealta jäi viimeisimmät kaislat tarkastamatta, siitä -1 piste. Todella hieno suoritus :) Arvostelu: Käskystä hyvin veteen, osin ohjattavissa. Hakusektorista jää vain pieni osa käymättä. Hieno työ!

Matalalla olevan veden johdosta nouto jäi aika huonoksi, kun Noppe kipusi kuivalle maalle jo niemen kärjestä vähän sivummalta ja päätti vetää telkän iltapalaksi... tästä osuudesta ei tullut kuin 4 pistettä. Arvostelu: Koiraa pidetään kiinni laukauksen ajan. Luvan saatuaan ui suoraan linnulle ja tuo sen rantaan lähelle ampujaa. Käsittelee lintua liian kovakouraisesti, tästä vaikutusta pikkuisen pisteisiin.

Pisteethän Nopella olisi riittäneet 2-tulokseenkin, mutta kaikista osa-alueista tulee saada tällöin 5 pistettä. Nyt nouto jäi 4 pisteeseen joten jäätiin 3 palkintosijalle.

 

****10.9.2016 Iitti, piirinmestaruuskoe**** 1/21 pist. --> FI KVA-V

Lauantaina käytiin Iitissä Säyhteellä kesän viidensissä ja viimeisissä vesiriistakokeissa, tuomarina oli Eero Suomus. Noppe sai ykköstuloksen 1/21 ja tuli suomen vesiriistavalioksi :) :) :) :) Kyseessähän oli piirinmestaruuskisa, Noppe sijoittui hopealle tällä tuloksellaan. Voittajaksi tuli Badamtam's All Stars, kolmanneksi Keski-Maan Nazgul ja neljänneksi Hakiavan Hattivatti.

Ensimmäisenä oli jäljestys, se oli Nopelle helppoa: "Jäljestää määrätietoisesti ja tarkasti ja löytää linnun" 6 pistettä.Pari viikkoa sitten kun oltiin viettämässä niitä treenikauden lopettajaisia, meillä hävisi yksi lintu kaislikkoon. Sitä kävi kaksi koiraa etsimässä tuloksetta. No, oletettiin sitten että kyllähän se sieltä häviää parissa viikossa, mutta toisin kävi... Nopen tyhjän haku tuomarin sanoin "Koira etenee riittävän pitkälle ja vasemmalle, menee sisälle kaislikkoon josta löytää vanhan sorsan raadon." 9 pistettä. Noppe lähti veteen hyvin ja haki hyvin tyhjää, sitten se meni pitkälle kaislikon taakse vasemmalle ja rynni sieltä läpi asti rantaan, kaislat heilui aika pitkään eikä käskyillä ollut mitään vaikutusta kun yritin ohjata sitä avoveteen. Tuomarikin sanoi että "se tästä vielä puuttuu että se tuo linnun sieltä". Näin että Noppe tuli kuivalle maalle ja rupesi rouske kuulumaan, menin katsomaan niin se oli tosiaan löytänyt sen kadonneen treenilinnun ja alkoi syödä sitä. Muutama yökkö kyllä tuli, se haju oli sanoin kuvaamaton... eikä lähtenyt kyllä käsistäkään pois, vaikka pidin sitä lintua vaan nokasta kiinni :DNoudossa Noppe teki samanlaisen suorituksen kun aina. Hakee linnun, tuo sen rantaan ja alkaa syödä sitä: "Koiraa pidetään ammutaessa kiinni. Luvan saatuaan menee heti veteen ja löytää linnun. Koira tuo sen rannalle ja alkaa käsittelemään sitä.". 6 pistettä. Tässä osa-alueessa olisi paljon kehitettävää: Nopen pitäisi pysyä paikallaan kiinnipitämättä kun lintu heitetään. Haun päätteeksi lintu pitäisi tuoda minulle käteen, eikä jäädä sitä itse ihmettelemään. Joskus tama jälkimmäinen onnistuukin, mutta harvoin, eikä ole kokeessa onnistunut ikinä.

Kiitos kaikille, ketkä ovat meitä matkan varrella auttaneet: Jonna Mononen, Tuija Saarinen, Christine Hjort ja tietysti taas kasvattaja Terttu Kunttu! Ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista.
 
 

****14.8.2016 Luumäki**** 1/21 pist.

Tyhjän hausta Noppe sai 9 pistettä, noudosta ja jäljestä 6 pistettä. Tyhjän uinti meni niin hyvin kun uskalsin treenien perusteella toivoakin :) Noppe lähti uimaan ja ui suoraan aika pitkälle, tuomarikin jo sanoi että kutsu lähemmäs muuten se lähtee ulapalle. Sitten Noppe kävi tarkastamassa oikean laidan ja lopuksi sain sen ohjattua vasempaan laitaan.Tuomari sanoi että homma selvä, voit kutsua koiran pois ja Noppe tuli käskystä rantaan. Olin enemmän kuin tyytyväinen! Noppe on ihana kun se ui tyhjää, se hakee itsenäisesti vedessä lintua ja kun ei löydä niin se alkaa katsella rannalta ohjeita. Sitten käsimerkein saan sitä ohjattua oikeaan suuntaan. Noudossa Noppe teki samanlaisen suorituksen kuin aina, samoin jäljessä, jälki meni liinassa ja hyvin. Sää oli pilvinen ja sateinen, ranta koiralle helppo. Nyt vielä ehditään treenaamaan PM-kokeeseen, jos sinne näin huonoilla ykkös-tuloksen pisteillä mahtuisi mukaan! 

 

Tuomarina Kai Nybonn:

Haku: Noppe käskystä hakemaan. Hakee alueen hyvin riittävältä etäisyydeltä. Tulee kutsumalla pois. 9 pist.
Nouto: Noppea pidetään kiinni laukauksen ajan. Luvan saatuaan ui suoraan linnulle, jonka tuo kuivalle maalle. 6 pist.
Jälki: Noppe vauhdilla jäljen päällä linnulle. 6 pist.

  

 

 

****4.8.2016 Orimattila**** 0/13 pist.

Noppe ei mennyt tyhjän haussa veteen ollenkaan, tai meni kerran kun tippu järveen, mutta ei mennyt uimaan vaikka kiviä heitin. Ranta oli aika äkkisyvä, veteen ei päässyt kahlaamalla vaan sinne olisi pitänyt uskaltaa pudottautua, siihen Nopella ei rohkeus riittänyt. Kerran se putosi mättäältä veteen, mutta se ei lähtenyt uimaan vaan varmaan vähän säikähti ja pyrki takaisin rantaan jonne kävinkin sen niskanahkasta vetämässä. Liian vaikea ranta Nopelle :(

 

Tuomarina Eero Suomus: 

Haku: Ei mene veteen. Käytetään kiviä. 0 pistettä.

Nouto: Koira pidetään kiinni ammuttaessa. Luvan saatuaan koira menee heti veteen. Koira löytää linnun ja tuo sen rannalle 1 metrin päästä vedestä. 6 pistettä.

Jäljestäminen: Koira lähtee määrätietoisesti jäljestämään. Seuraa tarkasti jälkeä. Ottaa linnun suuhun. 6 pistettä. 

 

 

****23.7.2016 Iitti, Säyhtee**** 2/20 pist.

 

Kokeet menivät hyvin, mutta harmillisesti yksi piste jäi puuttumaan ykköspalkintosijasta. Tuomarina Timo Hänninen. Tyhjän veden haussa Nopelta jäi vähän vajaaksi vasemman puolen tarkastaminen, oikealta ja edestä se tarkasti veden hyvin. Kaksi kertaa kutsuin Nopen rannalle perusasentoon ja lähetin sen uudelleen, ensimmäinen kerta kannatti, mutta jälkimmäisellä se vain tuijotti minua kylmästä täristen että "SE VESI ON TYHJÄ!!" Tuomarin sanoin: Noppe lähtee käskystä veteen. Tutkii kaislikkoa molemmin puolin n. 10m rannasta. Useampi veteen meno. Lopulta Noppe hakee edestä riittävästi sekä oikealta. Vasen vajaa. Pisteitä 7.

Noudon Noppe teki vanhalla tutulla kaavalla, linnun se jätti rantaan ja jäi sitä ihmettelemään. Vähän hetken näytti siltä, että se lähtee tuomaan lintua, mutta ei, ei tuonut. Arvostelu: Ohjaaja pitää koiraa kiinni ja luvan saatuaan veteen ja noutaa linnun. Noppe tuo linnun samalle rannalle lähelle ampujaa. Pisteitä 7.

Jäljestys meni tarkasti ja nopeasti. Noppe sai maksimipisteet, mitä hihnassa jäljestäen voi saada: Noppe jäljestää tarkasti kytkettynä jäljen päällä suoraan linnulle, joka omii nuuhkimalla ja näykkimällä. Pisteitä 6.

Kokonaispisteet 20 ja 2. sija. 

Nopen suoritus oli hieno, vaikka toiselle palkintosijalle jäätiinkin. Yhden pisteen vajaus harmittaa, mutta niin hienon työn Noppe teki että voin olla tyytyväinen :) Samalla Noppe oli Länsi-Kymen kennelyhdistyksen kolmanneksi paras vesiriistakoira, sillä koe oli samalla kerhon mestaruuskoe.

 

 

****5.6.2016 Iitti, Säyhtee**** 1/21 pist.

Tänään käytiin Nopen kanssa kesän ensimmäisissä vesiriistakokeissa. Sää oli aivan kamala, koko päivän lämpötila oli maksimissaan 12 astetta ja kylmä pohjoistuuli puhalsi. Etenkin rannassa oli kylmä, välillä satoi vettä, välillä rakeita ja välillä paistoi aurinko. Itse olin niin jäässä, että teki ihan pahaa katsella uivia koiria. Onneksi sää ei Noppea haitannut, nouseva aallokko tosin vaikeutti työskentelyä, mutta onneksi tuomari otti olosuhteet huomioon arvostelussa. Noppe sai tulokseksi 21 pistettä ja ykköstuloksen. Pisteet jakautuivat seuraavasti: haku 9p, nouto 6p ja jäljestäminen 6p. Noppe haki tyhjää vettä hienosti, noudossa se käyttäytyi juuri kuten treeneissä eikä tuonut lintua käteen ja jälki oli sille helppo (liinassa). Tuomarina Asko Kukkola.

Haku (olosuhteet hankala vasta-aallokko): lähtee rauhallisesti hakuun. Tutkii aluetta laidasta laitaan. Vain pieni osa yläalueesta jää vajaaksi johtuen korviin menevästä vedestä. Erittäin nöyrä koira joka tulee käskystä rantaan. Pisteitä 9.

Nouto (olosuhteet hankala vasta-aallokko): koiraa pidetään kevyesti kiinni. Veteen mennessä varoo korviaan veden täyttymiseltä. Nenä pystyssä ilmavainulla linnulle ja takaisin rantaan mihin linnun tiputtaa. Kehoituksista huolimatta ei tuo lintua ohjaajalle. Ohjaaja hakee linnun metrin päästä rantaviivasta. Pisteitä 6.

Jäljestäminen (olosuhteet tuulinen, viileä): tutkii lähtöhöyhenet ja hyvin suoraan maavainuisesti linnulle, mistä on kiinnostunut. Pisteitä 6. 

 

 

****25.7.2015 Iitti, Säyhtee**** 2/19 pist.

Nopen vesiriistaura käynnistyi lauantaina 25.7.2015. Tuomarina oli Eero Suomus. Ensimmäisten kokeiden tavoite oli lähinnä saada tulos, mutta koe meni kyllä ihan yli odotusten! Noppe sai tulokseksi VERI2/19.

Ensimmäisenä osuutena oli jäljestys, siitä Noppe sai maksimipisteet mitä kytkettynä jäljestettäessä voi saada, 6/10 pistettä. Lintu löytyi vaivatta, arvostelu: "Jäljittää sujuvasti."

Toisena suorituksena oli tyhjän veden tarkistushaku. Noppe meni reippaasti veteen ja tutki sektoria aika kattavasti. Noppe ui yllättävän hyvin, se meni minun mielestä tosi pitkälle ja jaksoi etsiä lintua (mitä ei siis tässä osuudessa vedessä ollut). Lopulta Nopelle meni kunnon hörppy vettä korvaan ja kutsuin sen pois, pidemmälle se tuskin olisi enää mennyt kuin mitä oli jo käynyt. Tästä osuudesta Noppe sai 7/10 pistettä: "Koira meni rauhallisesti veteen ja etenee n. 20 metriin."

Viimeisenä oli nouto. En uskaltanut antaa Nopen katsoa linnun lentoa vapaana, sillä se on niin kovasti linnun perään, ettei se olisi pysynyt paikoillaan. Pahinta olisi, että koira ryntää hallitsemattomana veteen liian aikaisin. Luvan saatua Noppe lähti reippaasti hakemaan saalistaan ja toi sen rantaan. Noppehan ei anna lintua käteen asti, joten hain sen siltä pois. Noppe teki haun juuri kuten harjoituksissakin. Pisteet 6/10: "Koira löytää hyvin sorsan ja tuo sen rannalle. Pidetään kiinni laukaistessa."

 

 

 

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com