Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
MEJÄ-koe Kouvola 17.7.2016
 
Tuomarina oli Pasi Kemppainen ja jäljen ikä oli 21:54. Arvostelu:

"Alku tutkitaan tarkoin, sitten lyhyellä narulla ohjaten jäljelle. Innokas koira aloittaa maa- ja ilmavainuisen reipasvauhtisen jälkityön ja osuutta edetään mallikkaasti n. 2/3 matkalla makuu hyvin osoittaen kunnes riistajälki kiehtoo - tarkistuslenkki ja paluu lähelle jälkeä, mutta sitten mennään 1. hukkaan saakka. Palautus ja hyvin katkokulmalle, josta ensin suoraan ja sitten riistan hakuun 2. hukkaan saakka. Uusi alku 2. osuudelta, mutta riistavaihde on yhä päällä ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Koiralla on hyvät jälkiominaisuudet ja intoa työhänsä, mutta tänään tuuli ja riista veivät parhaan terän. Kokemuksen myötä tulosta varmasti syntyy."

 
 
 
MEJÄ-koe Iitti 9.7.2016
 
Tuomarina Leena Kähkönen. Jäljen ikä oli 24:40. Arvostelu oli seuraava:
 
"Lähtömakaus tutkien ja ohjaten maavainuiseen jälkityöhön. Pian läheinen kosteikko houkuttaa nuorta jäljestäjää tuoksuineen ja ohjaajan kehoitukset hukkuvat kesäiseen metsään - tästä hukka. Uusin voimin, mutta edellisen toisinto - 2. hukka. Nyt ponnistetaan 1. osuuden makaukselta veriuralle, mutta peli on menetetty - 3. hukka häämöttää, kun ajaudutaan edelleen sivuun muille makeimmille hajuille ja ohjaaja keskeyttää kokeen. Harjoitellen sorkalle. Nuorta jälkikoiraa koeteltiin tänään eli harjoitusta lisää." 
 
Ensimmäinen voittajaluokan koe ei mennyt kyllä lainkaan odotusten mukaisesti. Huomasin heti alussa muutaman kymmenen metrin jälkeen, että muut hajut kiinnostaa Jekkua enemmän ja se touhusi ihan omiaan. Intoa täynnä sinne tänne loikkien jotain etsien se hyppeli metsässä, eikä kiinnostanut yhtään jäljestäminen. Ensimmäiselle makuulle päästiin, siinä ajattelin että näen kiinnostaako touhu yhtään, kun Jekkuhan aina merkkaa makaukset täydellisesti. Nyt se vaan nuuhkaisi makuun ja lähti sivuun, joten keskeytin kokeen. Toki se olisi keskeytynyt muutenkin nollatulokseen, mutten halunnut enää antaa Jekun touhuta omiaan ja odotella sitä viimeistä hukkaa. Harjoitellen mentiin jälki läpi, kovaa ohjausta Jekku vaati että päästiin sorkalle. Mutta silloin kun verijälki kiinnosti, oli työskentelyä ilo seurata.
 
 
MEJÄ-koe Luumäki 29.6.2016 --> VOI-luokkaan
 
Tuomarina Mari Myllynen. Jäljen ikä oli 25:47. Arvostelu oli seuraava:
 
Koira tutkii lähtömakauksen, josta hyvin ohjattuna maa- ja ilmavainuiseen reippaaseen jäljestykseen. 1. ja 2. osuus jälkitarkkaa. 3. osuudella yksi hukan rajoja hipova tarkastuskaarros villiasian sorkanjälkien perässä. Molemmat makuuden merkaten, 1. kulma laajalla kaarteella, 2. kulma tarkasti. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Harmittavasti pisteitä vähentää melkein hukan aiheuttanut kaarros ja hivenen pitkäksi mennyt 1. kulma. Erinomianen jäljestys koirakolta.
 
Pisteet jakautuivat seuraavasti:
 
Jäljestämishalukkuus 5/6 pistettä
Jäljestamisvarmuus 9/12 pistettä
Työskentelyn etenevyys 8/10 pistettä 
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyly 13/14 pistettä
Käyttäytyminen kaadolla 3/3 pistettä
Yleisvaikutelma 5/5 pistettä
YHTEENSÄ 43 pistettä, AVO1
 
 
 
MEJÄ-koe Kouvola Tihvetjärvi 9.5.2016
 
Tuomarina Rauli Markelin. Jäljen ikä oli noin 20h. Arvostelu oli seuraava:
 
"Lähtömakaus haistellaan huolellisesti, josta lyhyellä narulla jäljelle. Jekku jäljestää maavainua käyttäen mukavaa kävelyvauhtia. Makaukset merkataan mallikkaasti ja kulmat jäljen mukaisesti. Kaikki osuudet jäljen päällä kulkien."
 
Jekku sai täydet pisteet ja tuloksena AVO1/50. Lisäksi Jekku sai kiertopalkinnon järjestäjältä kokeen parhaanan avo-koirana :)
 
 
 
 
 
MEJÄ-koe Valkeala 19.7.2015
 
 
Tuomarina Pasi Kemppainen. Jäljen ikä 16:30 ja arvostelu oli seuraava:
 
”Hyvin ohjattu lähtö. Maavainuinen koira lähtee hieman empien liikkeelle, mutta hetken kuluttua ote tiivistyy ja edetään miellyttävää kävelyvauhtia. 1. osuudella yksi tarkistus, jolta palaa ohjaajan muistutuksin. 1. kulma jäljen mukaisesti, mutta makuun ohittaen. 2. osuuden loppupuolella laaja tarkastus ja paluu ohjaajan muistutettua tehtävästä. 2. kulma jäljen mukaisesti makuu hyvin osoittaen. 3. osuudella parit tarkastukset, jolta paluu vaatii taas muistutukset tehtävästä. Kaadolle ollaan tulossa ilmavainulla, mutta hieman ennen hiven sivuun ja sorkan ohi ja edetään aina hukkaan saakka ohjaajan kehoituksista huolimatta. Palautus puhtaalle ja suoraan kaadolle, jota jäi tutkimaan. Lupaava jälkikoira - lisää kokemusta niin varmuus ja itsenäinen ote jälkityöhön löytyy.”
 
Pisteet jakautuivat seuraavasti:
 
Jäljestämishalukkuus 3/6 pistettä
Jäljestamisvarmuus 6/12 pistettä
Työskentelyn etenevyys 6/10 pistettä 
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyly 12/14 pistettä
Käyttäytyminen kaadolla 3/3 pistettä
Yleisvaikutelma 3/5 pistettä
YHTEENSÄ 33 pistettä, AVO2
 
 
 
MEJÄ-koe Luumäki 12.7.2015
 
 
 
Tuomarina Rauli Markelin. Jäljen ikä 19:25 ja arvostelu oli seuraava:
 
”Hyvä lähtö. Jekku jäljestää rauhallista vauhtia maavainua käyttäen. Kaikki osuudet vain pienin poikkeamin. 3:lla käydään vähän kauempana. Toisella osuudella riistajäljet johtavat hukkaan. Makuut merkataan pysähtyen, nuuhkien ja kulma jäljen mukaan. Sorkalle suoraan, jonka nuuhkii ja nuolee. Lisäharjoitus ja kokemus tuonee lisää jälkiuskollisuutta ja parempia tuloksia.”
 
Pisteet jakautuivat seuraavasti:
 
Jäljestämishalukkuus 4/6 pistettä
Jäljestamisvarmuus 7/12 pistettä
Työskentelyn etenevyys 6/10 pistettä 
Lähdön, kulmauksien, makauksien ja kaadon selvittämiskyly 14/14 pistettä
Käyttäytyminen kaadolla 3/3 pistettä
Yleisvaikutelma 4/5 pistettä
YHTEENSÄ 38 pistettä, AVO2
 

Kolmannella osuudella oli jäljistä päätellen mellastanut mäyrä, mutta onneksi Jekku uskoi jälki-käskyä ja palasi verijäljelle. Sorkan jälkiä oli metsässä paljon, mutta ehkä ne ei olleet niin tuoreita kun jätti ne rauhaan tuota hukkaa lukuunottamatta. Jekku merkkasi makuut todella hyvin, siitä tulikin täydet pisteet. Lisää koetunnelmia löydät täältä: MEJÄ Luumäki.

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com