Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

  

Jekku 2,5 vuotiaana.

Rotu Lyhytkarvainen mäyräkoira
Sukupuoli Uros
Syntymäaika 18.11.2013
Väri Punainen
Selkäkuvaus K4,1 jakautunut ristiluun keskiharjanne (s1-s2) tai muu lievästi normaalista poikkeava rakenne
Silmät Terveet, tutkittu 2 vuotiaana.
Näyttelyt FI MVA, CACIB
MEJÄ AVO 50, VOI -
VERI 2/18
Rally-toko RTK1
Muuta Jekku on kastroitu.
Kasvattaja Inari ja Kimmo Kuisma, kennel Keski-Maan
Omistaja Mira Hinkkanen, Kouvola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jekku KoiraNetissä

 

    

Jekku tuli taloon vajaa 5kk ikäisenä Keski-Maan kennelistä. Pitkä yli 5 tunnin kotimatka sujui Jekulta hienosti, muutama vinkaisu kuului kun lähdettiin Pietarsaaresta kohti Kouvolaa ja sen jälkeen kopasta ei kuulunut pihaustakaan. Perille päästyämme Jekku vaikutti heti siltä, että se oli tullut kotiinsa ja ihan kuin se olisi aina asunut luonamme. Jekku on valloittava persoona ja aina iloinen. Noppekin taisi olla ihmeissään, että mikäs pyörremyrsky kotiin saapui!

 

Luonne:

Jekku on luonteeltaan nimensä veroinen, onneksi iän myötä vähän jo rauhoittunut ;) Jekku on mukava harrastekaveri, se on helppo motivoida ja se oppii todella nopeasti uusia asioita. Kotiaamme Jekku vahtii komealla vahtihaukulla, mikään ei jää Jekulta huomaamatta. Talossa ei vahtikoiraa Neron poismenon jälkeen ole ollutkaan. Muuten Jekun ei juuri haukkuvan kuulekaan, vaikkakin äänikomentoja siltä kyllä löytyy. Jos joku asia ei tapahdu tarpeeksi nopeasti, Jekku kyllä asiasta ilmoittaa. Jekku on aina iloinen ja menossa mukana, virtaa riittää vaikka  muille jakaa! Jekku tykkää työskennellä itsenäisesti ja ihmisen kanssa, mikä tekee siitä täydellisen harrastuskaverin lajiin kuin lajiin.

  

 

Harrastukset:

Jekun kanssa ollaan kierretty paljon näyttelyitä, arvostelut löytyvät Jekun näyttelyt-sivulla. Näyttelyreissuista enemmän blogissa: Jekun näyttelyt. Toukokuussa 2016 Jekusta tuli Suomen muotovalio FI MVA.

Näyttelyiden lisäksi ollaan käyty jäljestämässä verijälkeä. Jekku starttasi ensimmäisessä mejä-kokeessaan 1v ja 8kk iässä. Jekku on innokas jäljestäjä. Jekun paras tulos on VOI-, eli Jekku on voittajaluokassa, muttei ole saanut sieltä kunnon tulosta. MEJÄ-harjoittelusta voit lukea lisää blogistani: Jekun MEJÄ-harjoittelu, koetunnelmia löytyy tunnisteella: Jekun MEJÄ-kokeet.

  

Jekun kanssa harjoiteltu myös vesiriistaa. Laahausjälki sujuu Jekulta vaivatta hihnassa jäljestäen. Luonnon vesissä Jekku on ollut vähän arka uimari, mutta talvi 2017 treenattiin uimalassa uintia ja Jekku oppikin hyväksi uimariksi. Kesällä 2017 osallistuttiin ensimmäisiin vesiriistakokeisiin, joista tuloksena 2/18 pistettä. Tavoitteena on saada Jekustakin joskus vielä vesiriistavalio. Kesällä 2019 saatiin kaksi kolmostulosta, treenattavaa siis vielä riittää! Tarkemmin harjoittelusta voit lukea täältä: Jekun VERI-harjoittelu. Koekuulumisia löytyy blogista tämän linkin takaa: Jekun VERI-kokeet

   

Jekun kanssa on myös käyty TOKOssa, siitä voit lukea lisää: Jekun TOKO-harjoittelu. Jekku oppii uusia asioita tosi nopeasti ja se on kiva opetettava. Jekku tekee kaiken täysillä ja sillä on energiaa kuin pienessä kylässä. Toko-harjoittelu on hyvää aktivointia ja peruskäskyt helpottavat arkielämää sekä auttavat muissakin lajeissa. Jekusta näkee, että se tykkää tehdä asioita ja tuntuu että se saa itsekin mielihyvää onnistuneista suorituksista.

TOKO-harrastus vaihtui vuonna 2016 rally-tokoon. Harjoittelusta voit lukea lisää blogistani: Jekun rally-toko harjoittelu. Jekun kanssa on myös käyty rally-toko kisoissa, näistäkin löydät lisää tieto blogistani: Jekun rally-toko kisat. Jekku saavutti ensimmäisen koulutustunnuksen RTK1:n kolmella kisalla, mikä on paras mahdollinen suoritus :) Koetulokset löytyvät Jekun Rally-toko kisat sivulta. Tarkoitus olisi jatkaa vielä avoimessa luokassa kisaamista.

 

 

Terveys:

Jekulla todettiin inkongruenssi nuorella iällä (kyynärluun kasvuhäiriö) ja jalka leikattiin 8kk iässä. Tarkemmat tiedot löydät Jekun terveys-osiosta. Tästä vaivasta johtuen Jekku ei ole jalostuskäytössä. Vaiva voi olla perinnöllinen tai ulkopuolisen aiheuttama, mutta varmaa diagnoosiahan tästä ei ikinä saa. Jekun vanhemmilla on paljon terveitä pentuja yhdessä ja erikseen. Jalkavaivaa lukuunottamatta Jekku on ollut terve kuin pukki! Jekun silmät on tarkastettu kahden vuoden iässä ja ne on todettu terveiksi. Jekku on selkäkuvattu kahden vuoden iässä tuloksella K4.

Jekulle tehtiin 3,5 vuoden iässä kastraatio.

 

 

Sukutaulu:

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com