Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nopen MEJÄ-koetuloksia:

  

 

 

21.8.2016 MEJÄ-koe Iitti, Perheniemi VOI1/42 --> FI JVA

Noppe on tullut vanhaksi tai viisaaksi (tai sekä että), mutta välillä se jopa hidasti vauhtia ja keräsi voimia. Jännitin itse että riittääkö sillä puhti loppuun asti, mutta hitaiden pätkien jälkeen taas mentiin vauhdilla. Sää oli lämmin ja todella hiostava/painostava. Tuomarina oli Karla Sohlman:

Noppe tutkii lähtömakauksen hyvin ja saatetaan veriuralle mallikkaasti. Alkaa sopivavauhtinen jäljestys, jossa käytetään maavainua. Kaikki osuudet edetään hyvin, melko jälkitarkasti. Matkan aikana vain parit pikku pyörähdykset jäljen jommallekummalle puolelle. 1. kulma tarkasti, toinen jolla katko veretyksen lopusta rengastuksin ja loppu jalanjälkiä jatkoon. 3. kulma pienellä tarkastuksella takaa. Makauksista ensimmäisen osoittaa, 2. vierestä ohi ja 3. ja 4. kävelee päältä yli, ei pysähdy. Kaadolle suoraan ja se kiinnosti. Nopen työskentelyä oli ilo seurata. Se suoritti sille annetun tehtävän iloisesti ja osaavasti. Nenä on paikallaan Nopella! Tänään pisteitä pudottaa kolmen makuun merkkaamattomuus sekä matkan aikana tulleet pyörähtelyt. Hyvä Noppe!

Noppe kruunattiin myös Länsi-Kymen kennelyhdistyksen v. 2016 voittajaluokan MEJÄ-mestariksi!

 

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus                  6/6
Jäljestämisvarmuus                   10/12
Työskentelyn etenevyys             9/10
Kulmat, makaukset                    9/14
Käyttäytyminen kaadolla             3/3
Yleisvaikutelma                          5/5 
Yhteensä                                 42/50

 

 

27.7.2016 MEJÄ-koe Iitti, Marjokangas VOI 1/46

Noppe meni kuin juna ja haisteli itselleen ykköstuloksen :) Muutama makaus jäi merkkaamatta (se on Nopen ongelmakohta), mutta muuten aivan mieletön suoritus. Kulmat se meni tarkasti ja katkokulmakin oli helppo selvittää. Keli oli todella helteinen, mutta Noppe jaksoi hienosti työskennellä. Jälki oli 22:15 vanha, tuomarina Asko Kukkola ja arvostelu oli seuraava:

Noppe ei malttaisi tutkia lähtöä, vaan kiroaa sitä ettei pääse lähtemään. Ohjaajan mieliksi tutkii lähtöä ja luvan saatuaan ampaisee jäljelle. Kaikki osuudet jäljestetään mallikkaasti. Ensimmäisellä kulmalla katkos mikä selvitetään nopeasti ensin kulman tausta tutkien ja nopeasti kaartaa ja löytää seuraavan osuuden. Tavalliset kulmat tarkasti. Kaadolle suoraan minkä osoittaa selvästi. Makauksista ensimmäisen mainaa ylittää. Nenä sanoo, että pakkia, mikä löytyykin ja makausta nuuhkaistaan ja matka jatkuu. Toinen makaus ohitetaan, kolmannen osoittaa kerralla selvästi, viimeisen ohittaa. Kaiken kaikkiaan jäljestäminen tänään maittoi eikä kulmat tai katko tuottanut ongelmia., enemmänkin makausten merkkaus, kun niitä ei maltettaisi jäädä tutkimaan.
 

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus                  6/6
Jäljestämisvarmuus                   11/12
Työskentelyn etenevyys             10/10
Kulmat, makaukset                    11/14
Käyttäytyminen kaadolla             3/3
Yleisvaikutelma                          5/5 
Yhteensä                                 46/50

 

 

12.6.2016 MEJÄ-koe Kouvola, Kääpälä VOI 0

Noppe jäljesti hienosti, silloin kun verijälkeä jäljesti ;) yhden hukan Noppe otti matkan varrella ja kaksi AIVAN kaadolla. Olisin voinut molemmilla kerroilla kävellä itse sorkan päältä... Ensin mentiin oikealta ohi ja sitten vasemmalta... Eli kolme hukkaa ja nollatulos, vaikka todella päästiin sorkalle asti. Jäljen ikä 23:05 ja arvostelu Leenä Kähköseltä oli seuraava:

Koira on innokas lähtemään jäljestykseen tänään. Itse lähtömakaus ei kiinnosta koiraa juurikaan. Päivän työskentely on hyvävauhtista, jäljen päällä etenevää. 1. osuuden makaus nopataan vauhdista. 1. kulmalla oleva katko hoituu nopeasti saapasuraan tukeutuen. 2. osuus edell. kaltaisesti mukaan lukien nopattu makaus. Kulma otetaan haltuun takalenkillä hyvin. 3. osuus näyttää sujuvan hyvin uskolliseen tyyliin, mutta pian vauhdista osoitetun makauksen jälkeen poistutaan jäljeltä muiden hajujen perään, tarvitaan useampi kehoitus ja palataan jäljelle. Viimeinen kulma hoituu mallikkaasti, mutta hajut houkuttavat pian hukkaan asti. Viimeinen makaus uskollisesti vauhdista ja ennen kaatoa joudutaan koira palauttamaan 2 kertaa jäljelle, josta viimeiset hukat ja koe keskeytyy. Muutoin mallikas suoritus koirakolta.
 

 

 

26.6.2015 MEJÄ-koe Iitti, Perheniemi VOI 2/36

Jäljen ikä 27:05. Tuomarina oli Rauli Markelin:

Noppe ohjataan jäljelle, jota seurataan maavainulla jäljen päällä vain pieniä poikkeamia tehden. 1. kulman tuntumassa kiiltelevät hirven jätökset saavat ajatuksen katoamaan ja ajaudutaan viereiseen taimikkoon tarkastelemaan jälkiä aina hukkaan saakka. 3. osuudella jäljen sivussa olevaa haukan raatoa tutkitaan josta kehoituksilla jatkoon. 1. ja 3. kulma pienin suunnatarkastuksin ja katkokulma ilmavainulla jäljen tekijän jälkiä apuna käyttäen. 1. makaus ohitetaan sivusta vilkaisten, 2. kävellään yli, 3. ja 4. merkataan pysähtyen ja nuuhkien. Sorkan omii nuuhkien ja nuollen. Tänään hyvän suorituksen pilasi 1. kulmalla olevat tuoreet hirven jäljet.
 

Tuloksena VOI2 ja 36 pistettä.

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus 4/6
Jäljestämisvarmuus 9/12
Työskentelyn etenevyys 7/10
Kulmat, makaukset 9/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 4/5
Yhteensä 36/50

 

 

 

27.4.2015 MEJÄ-koe Iitti, Sääskjärvi VOI 2/32

Jäljen ikä 23:45. Tuomarina oli Esa Pekkarinen:

Koira aloittaa tarkan täysin maavainuisen jäljestyksen, joka etenee miellyttävää reipasta vauhtia. Ensimmäinen osuus tarkasti. Katkokulmalla veretyksen loppuun josta rengastaen jalanjälkiä hyväksikäyttäen uudelle osuudelle. Toinen osuus tarkasti, mutta osuuden loppupuolella koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä, eikä palaa kehoituksista huolimatta. Hukka. Kulma tarkasti. Kolmannella osuudella tarkastuksia ja suuntaa haetaan puunrunkoja kierrellessä. Kulmat tarkasti. Viimeisellä osuudella ojan ylitys vie aikaa. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa. Makuista ensimmäinen yli, toinen osoitetaan ja loput ohitetaan. Osaava jäljestäjä, vaikka tänään kiusaus vei voiton.
 

Tuloksena VOI2 ja 32 pistettä.

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus 4/6
Jäljestämisvarmuus 7/12
Työskentelyn etenevyys 6/10
Kulmat, makaukset 9/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 3/5
Yhteensä 32/50

Lisää koetunnelmia: Noppe VOI2 Iitissä

 

 

31.8.2014 MEJÄ-koe Vekaranjärjvi (Kouvola) VOI 2/38

Jäljen ikä 25:05. Tuomarina oli Jarno Hynninen:

Noppe ohjataan alkuun ja se nuuhkii nopeasti makauksen. Osuudet mennään hyvin jäljen päällä, mutta vauhti on turhan ripeää ja koira ajautuukin 1. kulmalla pitkälle pois jäljeltä hukkaan saakka. Loput osuudet ja kulmat selviävät vaivatta. Katko rengastaen. Makauksista kaksi osoitetaan hyvin, kaksi puutteellisesti. Sorkalle löydetään suoraan nuuhkimaan. Helpossa maastossa vauhti pääsi alussa liian kovaksi ja aiheutti pieniä ongelmia. Sitten tasaantui ja työskentely oli varsin tarkkaa.
 

Tuloksena VOI2 ja 38 pistettä.

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus 4/6
Jäljestämisvarmuus 10/12
Työskentelyn etenevyys 7/10
Kulmat, makaukset 10/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 4/5
Yhteensä 38/50

Lisää koetunnelmia: Noppe VOI2 Vekara

 

 

6.7.2014 MEJÄ-koe Anttila (Kouvola) VOI 2/39

Nopen toinen voittajaluokan koe meni erinomaisesti, aina viimeiselle makuulle asti... Maakuun ja kaadon välissä Noppe harhautui "paremille hajuille" ja tuomari tuomitsi hukan. Noppe palautettiin takaisin jäljen tuntumaan ja siitä se lähtikin itsenäisesti heti jatkamaan verijälkeä pitkin muistaen päivän tehtävän. Lopunkin Noppe jäljesti reippaalla vauhdilla varmoin ottein. Kaadolla Noppe nuoli sorkan.

Jäljen ikä 24:15. Tuomarina oli Jarno Hynninen:

Noppe nuuhkaisee alkumakauksen ja lähtee hyvin etenevään, rauhallisvauhtiseen ja pääosin maavainuiseen jäljestykseen. Osuudet mennään tarkasti jäljellä lähes loppuun saakka, jolloin koira poistuu mulle jäljelle, ei palaa ja tuomitaan hukka. Loppu sujuu hyvin sorkalle, ja se nuuhkitaan. Kulmat selviävät pienillä kaarroilla, katko myös, jäljen tekijän jälkien avulla. Makausten osoittamisessa pieniä puutteita. Lähes virheetöntä jäljestämistä harhajäljelle lähtöön saakka.

Tuloksena VOI2 ja 39 pistettä.

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus 4/6
Jäljestämisvarmuus 9/12
Työskentelyn etenevyys 8/10
Kulmat, makaukset 11/14
Käyttäytyminen kaadolla 3/3
Yleisvaikutelma 4/5
Yhteensä 39/50

Lisää koetunnelmia: Noppe VOI2 Anttila

 

 

25.7.2012 MEJÄ-koe Marjokankaalla Iitissä VOI 1/46

Nopen ensimmäinen voittajaluokan koe meni todella hienosti. Noppe jäljesti melko tarkasti erittäin kovalla motivaatiolla. Katkokulma oli ensimmäisellä kulmalla ja siinä pyörittiin pitkän aikaa kunnes Noppe huomasin uuden suunnan. Aikaa meillä meni melkein maksimimäärä, katkokulman selvittely, kuuma sää ja pitkä jälki veti mehut Nopesta aika nopeasti. Mutta heinosti päästiin kaadolle ja saatiin odotettua paremmat pisteetkin!

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus                  5/6
Jäljestämisvarmuus                    11/12
Työskentelyn etenevyys              8/10
Kulmat, makaukset                    14/14
Käyttäytyminen kaadolla             3/3
Yleisvaikutelma                          5/5 
Yhteensä                                  46/50

Jäljen ikä oli 27h ja tuomarina toimi Tuula Pekkalin:

Noppe ohjataan alkumakaukselle. Nopeasti nuuskuteltu alku ja reipasta vauhtia matkaan. Kuljetaan jälkeä hetki ja Noppe aloittaa kiivaan sykeröinnin jäljen vieressä, palaa kehoituksesta kuitenkin takaisin työhön. Hetken kuluttua syy söheröön selviää. Metsätien varrella on asuntoauto ja siinä kaksi kännistä ukkelia auton kupeella ja mammat ja mukelot ovat mustikkametsässä ja yksi irrallaan juoksennellut koira. Noppe on kuitenkin enemmän kiinnostnut verijäljestä kuin tästä retkueesta. Katkokulma on ensimmäisen osuuden lopussa, se aiheuttaa jonkin verran päänvaivaa ensimmäisessä voittajaluokan kokeessa olevalle Nopelle, mutta sitkeä työ tuottaa tulosta ja toinen osuus löytyy. Osuus täysin jälkitarkasti. Toinen kulma hyvin. Kolmas osuus taas täysin verijälkeä pitkin. Kolmannella kulmalla tausta tarkastus. Neljännellä osuudella pari narunmittaista sivupyrähdystä. Sorkka kiinnosti Noppea kovin. Kaikki makuut merkaten. Rapsakkaa menoa vaikka alkuosuudella olikin reilulla kauhalla sattumia, mutta onneksi Noppe ei niistä turhiä hötkyillyt.

 

Lisää koetunnelmia: Noppe VOI1 Iitti

 

 

 

14.8.2011 MEJÄ-koe Iitissä

 

Pisteet jakautuivat seuraavasti:
Jäljestämishalukkuus                  5/6
Jäljestämisvarmuus                    11/12
Työskentelyn etenevyys              8/10
Kulmat, makaukset                    13/14
Käyttäytyminen kaadolla            3/3
Yleisvaikutelma                          5/5 
Yhteensä                                  45/50

Jäljen ikä oli 21h 5 minuuttia.

Tuomarina Matti Airomies:

Lähtömakuun tutkimisen jälkeen innokkaasti jälkitarkkaan työskentelyyn. Vauhti pysyi koko matkan sopivana. Näin päästiin 2. osuuden puoliväliin, missä ajouran maasto vaati useita tutkimuslenkkejä. Verijälki pysyi kuitenkin mielessä, jatkettiin alun malliin. Tämä toistui vielä 3. osuuden loppupuolella. Kulmat tarkasti. Makuista 1. hieman vaisusti, 2. huolella haistellen. Kaato kiinnosti. Noppe osoitti tänään erinomaista jäliuskollisuutta.
 

Lisää koetunnelmia: Noppe AVO1 Iitti

  

 

20.7.2011 oli Nopen ensimmäiset MEJÄ-kokeet Iitissä.

Noppe haisteli hienon ykkös-tuloksen: 46 pistettä!

 

Pisteet jakautuivat seuraavasti:

Jäljestämishalukkuus                  6/6

Jäljestämisvarmuus                    10/12

Työskentelyn etenevyys              8/10

Kulmat, makaukset                    14/14

Käyttäytyminen kaadolla            3/3

Yleisvaikutelma                          5/5 

Yhteensä                                  46/50

 

Jäljen ikä oli 15 tuntia 35 minuuttia. Jäljestysaika oli 20 minuuttia, reipasta vauhtia mentiin alusta loppun.

Tuomarina Tuula Pekkalin:
Noppe nuuskuttelee alkumakauksen innokkaasti. Ohjatusti alun krepitysosuus. Ensimmäisellä osuudella Noppe tekee kolme tarkastuspyörähdystä jäljen sivuilla, joista yksi hieman laajempi. Luultavasti mäyrä on seikkaillut alueella, sillä Noppe käy nuuskuttelemassa muurahaiskeon kuvetta ja alueella bongataan muitakin tassunjälkiä kuin Nopen. Kulma tutkien ja kulman takana varmistuspyrähdys. Toinen osuus jälkitarkkaa työskentelyä. Toinen kulma hyvin. Kolmannella osuudella narunmittainen pisto sekä ennen kaatoa muutama syheröinti. Kaadon Noppe omistaa nuolemalla sorkan. Pirtsakkaa menoa aamun ensimmäisellä jäljellä. Pisteisiin vaikuttaa ensimmäisen osuuden tarkastuslenkit sekä lopun syheröt.

 

Lisää koetunnelmia: Noppe AVO1 Iitti

 

©2020 Kennel Primatax - suntuubi.com